Ik heb tien jaar bij de gemeente Woerden gewerkt en hierbij verschillende functies vervuld. In deze functies ben ik gegroeid van een medewerker met operationele taken naar teammanager. Ik heb een verticale groei doorgemaakt en mijzelf verbreed door in een ander vakgebied leiding te geven. Kenmerkend voor mij is dat ik iedere 2-3 jaar een andere functie bekleed: ik wil steeds iets anders doen. Iedere functie ging gepaard met een forse uitdaging, bijvoorbeeld: implementatie van een sleutelbeheer bij de binnensportaccommodaties (weerstand van sportverenigingen en de sporthalbeheerders), het afschaffen van de ADV (weerstand van de medewerkers en de OR), afschaffen van de ochtendpauze in de kantine (weerstand van personeel). Opdrachten en transities die met weerstand gepaard gaan, zie ik als een kans.


Na 10 jaar ben ik bij een facilitaire organisatie in dienst gegaan. Omdat ik met mijn passie en energie leiding wil geven aan een groep mensen en nieuwe ontwikkelingen in gang wil zetten, heb ik na enkele maanden besloten om het interimwerk als zzp’er voort te zetten.

Ik streef naar diversiteit in werk: werken in een andere context en met andere mensen. In de rol van ZZP’er als interimmer geloof ik dat ik in mijn kracht zit en dat tijdelijke opdrachten en de veranderende omgeving bij mij passen.


Ik ben een mensgerichte leider en mijn kwaliteiten zijn resultaatgericht, luisteren, samenvatten, doorvragen en coachen.

Mijn mission statement is:

Ik, Michel de Groot, leef met passie. Deze passie leef ik in balans met mijn gezin en mijn omgeving. Ik ga de uitdagingen aan in dit mooie leven. Vertrouwen is voor mij de basis om succesvol te zijn in persoonlijke ontwikkeling en gaat hand in hand met enthousiasme. Plezier en humor geven mij kracht, spiritualiteit en inspiratie. Ik bied zichtbare toegevoegde waarde.


De titel van mijn  linkedIn profiel en mijn CV:


"Een verandering in gang zetten is een passie, bouwen is een missie"

"Ambitieus, resultaatgericht, flexibel, veranderen, leergierig, verantwoordelijk, sociaal en ondernemend”